Gaatje vullen tandarts

gaatje vullen tandartsEen gaatje vullen bij de tandarts vindt niet iedereen even prettig. Sommige mensen hebben zelfs een beetje angst om naar de tandarts te gaan. Om te voorkomen dat u regelmatig een gaatje moet laten vullen adviseert Mike Bloemen Tandarts u op het gebied van gebitsverzorging.

Wij helpen u graag en laten u zien hoe u uw gebit op de best mogelijke manier kunt schoonmaken. Houdt u het goed bij dan merkt u vanzelf dat u minder vaak langs hoeft te komen voor een gaatje vullen. Tandarts Mike Bloemen ziet u graag regelmatig voor de periodieke controle. Tijdens deze afspraak bekijkt hij de staat van uw gebit en neemt hij de dagelijkse mondverzorging met u door. Samen houden we uw gebit en mond zo gezond mogelijk. Is het nu nodig om een gaatje te laten vullen? Tandarts Mike Bloemen bekijkt uw situatie en helpt u snel van uw klachten af. Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Afspraak maken

Gaatje vullen tandarts: hoe werkt het?

Bacteriën hechten zich aan het oppervlak van uw tanden en kiezen. Deze bacteriën kunnen vermenigvuldigen tot ze een witachtig laagje gaan vormen. Dit heet tandplak. Tandplak kan zuren afscheiden die kleine gaatjes in het oppervlak van het tandglazuur veroorzaken. Daarom is het zo belangrijk om uw tanden en kiezen goed en regelmatig schoon te maken. Als de gaatjes groter worden dan groeien ze uiteindelijk door tot een groter gat. Dit noemen we cariës.

Een gaatje laten vullen door de tandarts is dus erg belangrijk. Op deze manier voorkomt u vervelende pijnklachten en ergere schade aan uw gebit. Wacht dus zeker niet te lang met een gaatje vullen. Tandarts Mike Bloemen werkt volgens de laatste technieken en met duurzame materialen. Een gaatje vullen kost gemiddeld ongeveer 30 minuten.

Biosafe vullingen

Een gaatje vullen bij tandarts Mike Bloemen gebeurt met Biosafe vullingen. Materialen op natuurlijk basis en die vriendelijk zijn voor uw lichaam en het milieu. Het vulmateriaal dat wij gebruiken voor een gaatje vullen is gemaakt van glascarbomeer. Dit zijn dus zogeheten BioSafe vullingen. Ze bestaan grotendeels uit hetzelfde kristal waaruit tanden zijn opgebouwd: hydroxyapatiet. Biosafe vullingen bevatten daarnaast ook veel fluorapatiet. Dit is het hardste materiaal dat levende organismes kunnen maken en hebben bovendien een zelfherstellend vermogen.

Ter illustratie: haaientanden bestaan uit fluorapatiet en die kunnen miljoenen jaren zeewater verdragen. Een gaatje vullen bij tandarts Mike Bloemen geeft een esthetisch en duurzaam resultaat. Wilt u uw slecht gebit herstellen? Neem dan contact op om de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie te bespreken of maak direct een afspraak.