Intake

Als u mijn patiënt wilt worden bent u uiteraard van harte welkom. De eerste keer dat we elkaar dan ontmoeten is de intake. Wat houdt de intake bij ons in? We gaan om te beginnen een gesprek met elkaar aan, gewoon face to face en niet plat achterover. Een gesprek over uw wensen en verwachtingen. Door te luisteren, samen te vatten en dóór te vragen verzamel ik een schat aan informatie. Vervolgens doe ik een onderzoek van de mond. Van elk element afzonderlijk wordt de toestand (status praesens) en de prognose vastgesteld. Niet alleen met spiegel, sonde en pocketsonde, maar ook met röntgenfoto’s. Het niveau van de eigen verzorging van het gebit en de gezondheid van het tandvlees leggen we vast (DPSI score). Andere aspecten zijn erosie (door bijvoorbeeld koolzuurhoudende drankjes) en bruxisme (knarsen, persen, e.d.). De kauwfunctie en de cosmetische aspecten horen er evengoed bij. Soms maak ik ook gewone digitale mondfoto’s. Dat onderzoek doe ik samen met u. Ik laat u zien wat de stand van zaken is, zodat u ook begrijpt wat in uw mond belangrijk is.

Met de stand van zaken en uw wensen en verwachtingen kunnen we dan samen de mogelijkheden voor instandhouding en eventueel herstel bespreken en vaststellen. Het behandeladvies , eventueel ook een begroting. Zowel voor de korte termijn als voor de lange termijn. Voor de intake moet u rekenen op een half uurtje. Het lukt vrijwel altijd om er dan uit te zijn. U weet dan precies waar u aan toe bent. Als het behandeladvies uitgevoerd is en u houdt zich aan onze adviezen omtrent eigen verzorging en voeding, dan is de eerstvolgende periodieke controle niet meer dan een duizendboterhammenbeurt en geen tombola met verrassingen. Soms is het niet mogelijk er in één zitting uit te komen, dan volgt een nog uitgebreidere procedure, met bijvoorbeeld studiemodellen, om samen het behandelplan vast te stellen.

De kosten van een intake zijn gewoonlijk minder dan €100. Die moet u contant of per PIN betalen.

Inschrijven

U kunt zich via deze site inschrijven. Omschrijf daarbij ook wat u graag van ons wilt. Een van de medewerkers belt u dan voor een kennismaking.

U mag natuurlijk ook bellen.
T:010-2910905
Zie daarvoor de openingstijden.