Kanaalbehandeling

Wat is een kanaalbehandeling?

Een kanaalbehandeling, ook wel zenuwbehandeling genoemd, is een behandeling die moet worden uitgevoerd als er in het wortelkanaal een ontsteking is of dreigt te ontstaan. Een kanaalbehandeling is nodig wanneer een tand of kies van binnen zo ziek is dat spontaan herstel niet meer mogelijk is. De tandarts stelt een passende diagnose. Een kanaalbehandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving als uw tandweefsel leeft. Wanneer uw tandweefsel al is afgestorven is een verdoving soms niet nodig. Uw tandarts maakt vaak één of meerdere röntgenfoto’s, zodat hij een goede controle heeft over de verloop van de behandeling. De tandarts maakt de tand of kies open en verwijdert het ontstoken weefsel. Vervolgens wordt het kanaal gereinigd met kleine vijltjes en wordt de tand of kies gespoeld met een desinfecterende spoelvloeistof. De tandarts maakt uw tand of kies weer dicht met een vulling.

Effectieve kanaalbehandeling Mike Bloemen Tandarts

Mike Bloemen is specialist op het gebied van een wortelkanaalbehandeling. Dankzij vele jaren ervaring bent u bij ons aan het juiste adres voor een kwalitatieve en tevens effectieve kanaalbehandeling. Eerst wordt er een diagnose gesteld. De kanaalbehandeling van Mike Bloemen Tandarts begint met verdoven, droogleggen met kofferdam om vervolgens een gaatje te maken om de wortelkanalen op te zoeken. Tenslotte worden de kanalen schoongemaakt en gevuld. Een tand of kies heeft met een kwalitatieve kanaalbehandeling een goede kans om nog lang zonder problemen te functioneren. Een kanaalbehandeling is dankzij de moderne techniek zeer behulpzaam en met een verdoving meestal niet pijnlijk.

Informatie kanaalbehandeling

Wilt u meer informatie ontvangen over de kanaalbehandeling van Mike Bloemen Tandarts? Neem contact op met telefoonnummer 0102910905 en de medewerkers van Mike Bloemen Tandarts staan u graag te woord. Bent u benieuwd naar de specialismen van Mike Bloemen Tandarts? Bekijk de website voor meer informatie!

 
 
Cliënten vonden ons via: cerec kronentandontsteking, ontsteking tandvlees, porseleinen kronen, tandzorg Rotterdam, endodontoloog Rotterdam, spoed tandarts Rotterdam, tandheelkunde Rotterdam, slecht gebit herstellendoorzichtige beugel, kunstgebit Rotterdam