Keramische kronen

keramische kronenKeramische kronen worden gebruikt voor tanden en kiezen die aangetast zijn door natuurlijk bederf of als ze zijn afgebroken. Het is een manier om uw gebit cosmetisch te verfraaien. Met keramische kronen behoudt u zo veel mogelijk de natuurlijke kleur van uw gebit. Dit in tegenstelling tot metalen kronen.

Mike Bloemen werkt al sinds 1999 met keramische kronen en gebruikt een computergestuurde techniek. Bij deze methode is het niet nodig om afdrukken te maken – het zogenaamde happen – en kunt u al na 1.5 uur de kliniek verlaten met een compleet nieuwe kroon. Deze techniek van werken met keramische kronen heet Cerec. Heeft u een tand of kies die toe is aan vervanging en wilt u graag dat dit er zo natuurlijk mogelijk uitziet? Neem dan contact op met Mike Bloemen.

Afspraak maken

Reden om keramische kronen te plaatsen

Er zijn meerdere redenen waarbij het nodig is een kroon te plaatsen. Mike Bloemen Tandarts maakt en plaatst keramische kronen in de volgende situaties:

  • Als een tand zo zwaar beschadigd is door natuurlijk verval en tandbederf dat herstel met normale vullingen niet meer nodig is.
  • Na letsel door bijvoorbeeld een ongeluk kunnen tanden beschadigd zijn en is het plaatsen van een kroon noodzakelijk.
  • Keramische kronen kunnen ook ontbrekende tanden vervangen. Wij brengen dan eerst een implantaat in en werken deze af met een keramische kroon.
  • Algemene cosmetische verbetering: grote oude vullingen kunnen verkleuren en daardoor kan het gebeuren dat uw gebit er niet fraai meer uitziet. Ook bij afgebroken tanden en kiezen wij voor herstel vaak keramische kronen.

Directe kroonplaatsing: de behandeling

directe kroonplaatsingHoe werkt een directe kroonplaatsing? Mike Bloemen zal de oude vullingen en cariës verwijderen en vervolgens met een 3D-camera een digitale opname maken. Tijdens het bewerken van deze opname worden de keramische kronen gevormd. Met een slijpmachine wordt met grote perfectie de gevormde tand en kies in minder dan 15 minuten uitgeslepen. Als de keramische kroon past dan wordt deze direct vastgezet. U bent dus met een afspraak al klaar! Direct een kroon? Tandarts Mike Bloemen helpt u graag. Neem contact op voor het maken van een afspraak.