Ontsteking tandvlees

Hoe ontstaat een ontsteking van uw tandvlees?

Een ontsteking aan het tandvlees (gingiva) wordt ook wel een ontstekingsreactie van het tandvlees genoemd. Tandsteen en bacteriën hopen zich op rondom de tanden en kiezen, waardoor een ontsteking aan het tandvlees ontstaat. De bacteriën nestelen zich vast aan de tanden en kiezen. Deze laag bacteriën op onze tanden en kiezen heet tandplak. De bacteriën in de tandplak veroorzaken ontsteking aan het tandvlees. Als tandplak op den duur verkalkt wordt het tandsteen genoemd.
 
Mike bloemen garandeert:
ontsteking tandvlees

  • Persoonlijke deskundigheid
  • Dezelfde dag terecht bij acute problemen
  • Nauwe samenwerking met specialisten

 
Vermoedt u een ontsteking in uw tandvlees? Neem contact op voor advies en informatie.

Informatie Tandvlees Ontsteking
 

Gevolgen ontsteking tandvlees

De meeste mensen hebben een ontsteking aan het tandvlees, omdat ze het tandplak niet goed van de tanden en kiezen verwijderen. In de meeste gevallen is een ontsteking van het tandvlees niet schadelijk voor het tandvlees of het kaakbot dat onder het tandvlees zit. In dit geval wordt de ontsteking van het tandvlees gingivitis genoemd. Bij een geringe groep mensen richt de ontsteking van het tandvlees wél schade aan. Het tandvlees raakt los van de tanden en kiezen. Hierdoor wordt de smalle ruimte tussen tandvlees en tanden dieper. De ontsteking gaat de diepte in en bereikt het kaakbot. De tanden en kiezen zitten vast in het kaakbot. Door de ontsteking wordt het kaakbot afgebroken. Deze vorm van ontsteking aan het tandvlees wordt parodontitis genoemd. Door de ontsteking kan er veel kaakbot verloren gaan, waardoor tanden en kiezen los gaan staan en tenslotte kunnen uitvallen.

Kenmerken ontsteking tandvlees

  • Rode kleur
  • Gezwollen tandvlees
  • Bloedend tandvlees tijdens het poetsen
  • Vieze smaak in de mond of slechte adem

Paradontale behandeling tandvlees ontsteking

Klinische symptomen van paradontale aandoeningen zijn onder andere het terugtrekken van het tandvlees, een ontsteking aan het tandvlees en loszittende tanden. Gewoon bijten zet druk op de tanden en versnelt het verloop van de tandvlees aandoening zo ernstig dat de tanden kunnen uitvallen. Paradontale behandeling zijn één van de specialismen van Mike Bloemen Tandarts. Samen gaan we aan de slag om het eigen onderhoud te verbeteren om ontsteking aan het tandvlees te voorkomen. Wij leggen u uit waar de bacteriën zitten en hoe je ze weg krijgt. Mike bloemen gebruikt bij een ontsteking aan het tandvlees een Genius laser, waardoor de behandelingen veel aangenamer zijn en tevens een positief effect hebben op het resultaat.

Heeft u nog vragen over een ontsteking van het tandvlees of over onze paradontale behandelingen? Onze medewerkers staan u graag uitgebreid te woord. Bij Mike Bloemen Tandarts kunt u terecht voor professionele behandelingen. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met telefoonnummer 010-2910905.

 
 
Cliënten vonden ons via: cerec kronen, kanaalbehandeling, tandontsteking, porseleinen kronen, tandzorg Rotterdam, endodontoloog Rotterdam, spoed tandarts Rotterdam, tandheelkunde Rotterdam, slecht gebit herstellen, tanden bleken Rotterdam, kunstgebit Rotterdam.